De winterse maanden zijn begonnen en wat past daar beter bij dan een heerlijke Stoof! We hebben een chefkok bereidt gevonden om een recept voor jullie te maken. Zo kunnen jullie wellicht met de feestdagen een heerlijke stoof op tafel zetten met Vechtdal Hooglanders vlees.
Ingrediënten
- 1 kg stoofvlees, mag elk stoofvlees zijn, plak of blokjes
- 2 rode uien
- 1 eetlepel zwartebonenpasta
- 1 theelepel sambal
- 1x steranijs
- 1 bouillonblokje rund
- 1 liter water
- Zout en peper
- 2 eetlepels bruine suiker
- Bindmiddel, allesbinder tot aardappelmeel
- Oosterse groentenmix als groente extra evt.
Instructies
- Bak het stoofvlees aan in olie of boter,zonder kruiden. Dit blussen met het water en dan gelijk het bouillonblokje toevoegen.
- Voeg nu 1 gesneden rode ui toe,ringen is prima,ook de steranijs,zwartebonen pasta en de sambal toevoegen.
- Zet dit op laag vuur op en stoof het vlees gaar in ongeveer 1,5 tot 2 uur ,altijd even checken anders langer en mocht er nog een beetje water extra in moeten ,gewoon doen.
- Klaar?,voeg dan nu de rest van de gesneden ui toe en de bruine suiker,mocht je oosterse groenten willen hebben ,ook deze toevoegen,beetgaar pruttellen,dan afbinden met het gekozen bindmiddel indien nodig.
- Nu alles afproeven en eventueel extra smaakstoffen toevoegen naar eigen smaak.
- Serveren met rijst en komkommer zoet/zuur ( rijst kan evt met sushi seasoning gedaan worden,kun je als het koud is ook nog een soort sushi gerecht er van maken.
Bon appetit en vriendelijke groet Arjen Vonder Restaurant Liv in Nieuwleusen.
Heb je ook een bijzonder gerecht op je wensenlijstje staan? Of ben je benieuwd hoe een bepaald stuk vlees het beste klaargemaakt moet worden? Mail het naar info@vechtdalhooglanders.nl !