Ben jij een echte fan van stoofvlees, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Probeer dan eens onze goulash. Dit is echt een gerecht waar je van gaat smullen. Een bekend Hongaars eenpansgerecht gevuld met rundvlees, paprika’s en aardappelen die gegaard worden in een overheerlijke saus.
Ingrediënten
- 700 gram stooflappen
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- Bloem
- 1 theelepel paprikapoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blokje rundvlees bouillon
- 500 ml water
Instructies
- Snijd de stooflappen in blokjes en haal het door de bloem.
- Hak de knoflook fijn en snipper de uien. Fruit de ui in een beetje boter tot deze glazig beginnen te worden. Voeg dan de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten.
- Doe de tomatenpuree en paprikapoeder bij de runderlappen en bak deze een paar munten mee bij de knoflook en de uien.
- Los de runderbouillon op in het water. Blus het geheel af met de bouillon en de blokjes tomaat.
- Snijd de paprika’s en aardappels in blokjes en voeg deze na de 2 uur toe en laat deze vervolgens nog 45 minuten mee pruttelen.
Ga genieten van je heerlijke goulash. Ook heerlijk om te serveren met rijst of aardappelpuree.