De koude maanden komen er weer aan! Niets lekkerder om de dag af te sluiten met een goede stoofschotel. Daarom delen we graag een recept dat ook bij ons regelmatig op de eettafel verschijnt tijdens de winter. Voor dit recept hebben we uiteraard gebruik gemaakt van lokale producten zoals ons Vechtdal Hooglanders vlees en Vechtdalblond Bier. Wil je het recept graag printen zodat je het toe kunt voegen aan je kookboek? Download hier de PDF!
Ingrediënten (4p)
- 700 gram blokjes (2cmx2cm) stoofvlees van Vechtdal Hooglanders
- 3 uien grof gesneden
- 100 gram rozijnen
- 150 gram gemengde grof gesneden paddenstoelen
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 blokje runderbouillon
- 2 flesjes streekbier (bijv. Vechtdalblond)
- Peper en zout
- 1/2 eetlepel speculaaskruiden
- 50 gram boter
Instructies (bereidingstijd ca. 90 minuten)
- Kruid het stoofvlees met de speculaaskruiden, zout en iets peper.
- Doe de boter in een passende pan en verwarm deze tot de boter ligt begint te kleuren.
- Voeg de uien en het stoofvlees toe en kleur het al roerend tot de uien glazig worden.
- Voeg de tomaatblokjes, bouillonblokje en 2 flesjes bier toe
- Breng het tegen de kook en laat het 60 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje.
- Voeg nu de paddenstoelen en rozijnen toe en laat het geheel nog 30 minuten garen! Indien het te dik wordt, iets water toe voegen.
- Breng de stoofschotel op smaak met iets zout en peper.
- Eventueel iets binden met alles binder.