Zin in een heerlijke, knapperige Turkse pizza boordevol smaak? Met dit recept maak je Lachmachun helemaal zelf, met vers deeg en een rijk gekruid gehaktmengsel. Of je nu kiest voor kant-en-klaar flatbread of je eigen deeg maakt, deze Turkse klassieker is altijd een succes! Serveer met frisse sla, knapperige komkommer en een flinke lepel knoflooksaus voor de ultieme smaakbeleving. Makkelijk te maken en perfect voor een gezellige maaltijd. Smullen maar!
Lachmachun
- 150 gram bloem
- +/- 100 ml water
- Half zakje gist
- Theelepel suiker
- Snuf zout
Gehaktmengsel
- 1 pakje Hooglander gehakt
- Handje verse peterselie
- 2 knoflook tenen
- Eetlepel tomatenpuree
- 1 paprika
- 1 ui
- Eetlepel Olijfolie
- Zout
- Peper
- Optioneel nog sambal
Instructies
- Doe de gist en suiker en een kom met het lauwwarme water. Voeg de bloem er bij toe en kneed tot het een mooie bol is. Kijk in tussentijd of er meer bloem of water bij moet.
- Voeg tijdens het kneden een beetje zout toe.
- Doe het deeg in een kom en dek deze af. Zet hem op een warme plek en laat een uur rijzen of tot dat de bol ongeveer verdubbeld is.
- Maak het gehaktmengsel door alle ingrediënten fijn te snijden. Dit kan met een mes of kort in de blender of keukenmachine.
- Voeg de fijngesneden ingrediënten toe in een kom met het gehakt. Voeg zout, peper en evt sambal toe.
- Verwarm je oven voor.
- Als het deeg is gerezen maak hier dan 4 bolletjes van. Doe wat bloem op je aanrecht blad en rol de bolletjes stuk voor stuk uit op je aanrecht met een deegroller.
- Leg het deeg in een voorverwarmde koekenpan met een beetje olie. Smeer het gehakt mengsel er op en bak tot de onderkant bruin is.
- Haal daarna je Lachmachun uit de pan en doe hem nog zo’n 8 minuten in de oven op 200 graden. Optioneel is om ipv deze stap, je Lachmachun in de pan te laten en hier een deksel op te doen.
- Serveer met je favoriete toppings en saus en eetsmakelijk!